Friday, 10 December 2010

MusikOFotoAutomaten

Musik som talar till mig … idag denna dag när Nobels Fredspris delas ut och verkligen sätter tummen på ofriheten som kommunismen och socialismen skapar. Där i ofrihetens kommunistiska ordning får man inte tala fritt. Där blir man angiven av sin granne om man uttalar sig kritiskt.

I västvärlden – i vårt kapitalistiska samhälle – råder yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. I kapitalismens spår följer demokrati och friheter.

Mänskliga rättigheter – mångkultur – barnperspektiv - yttrandefrihet är något att värna och ta vara på … vi som åtnjuter detta i frihetens kapitalistiska värld.

Vill också passa på att lyfta fram otyget med tiggeriet på gatorna som nått oss. Det är ofria människor som är föremål för människohandel och tvång. Att ge dessa tiggare pengar stödjer människohandlarna. Inte hamnar pengarna i tiggarnas fickor inte! Dessa ofria människor kommer troligen från f.d. kommunistiska stater. Inte från kapitalistiska stater!

Leve friheten! Leve kapitalismen! Leve demokratin! Leve mänskliga rättigheter!

Jag är oerhört glad för valet av Liu Xiaobo som Nobels Fredspristagare.

Till musikvalet … jag är en så’n som inte lyssnar på texter och jag har väldigt svårt att höra vad som sjungs. Men jag lyssnar mycket på själva musiken och visst kan det vara en strof som fastar. Tex “Iron out the rough spots” i Sad songs med Elton John. “I want to break free” med Freddie Mercury och Queen.

När det gäller julens avigsidor tänker jag mest på barn till supande föräldrar. Sedan min tid med Regnbågsbarnen vet jag hur hemsk en jul kan vara för barn. Mia hade ett helvete.

Roy Orbison tycker jag gör vackra känslosamma texter ofta om kärlek eller saknad.

MUSIKOFOTOAUTOMATEN 

5 comments:

Monica o Jacob said...

Så sant som det är sagt om kommunismen och socialismen, allt ska stöpas i samma form.
Musiken får jag gåshud av både Roy och Elton finns på vinyl här hemma.
Ha en skön tredje advent;-)

Misswhatsit said...

Det är kloka och tänkvärda ord du skriver. Jag gillar ditt sångval också. Både Roy Orbison och Elton John har har jag ofta lyssnat till genomn åren.
Ha en fin helg!

"Lillagul" said...

Håller med du :)
Gråter hellre i en Rolls Royce än på bussen ;-)
Just love Elton John !!!
Trevlig lördagkväll :)

Pialotta said...

Jojomensann så sant så sant .. jag värnar om "den Lilla människan", de människor som inte har så mycket talan här i vårt land .. de människor som av någon anledning hamnat snett och har väldigt svårt att resa sig.. de människor som har det knapert i plånboken, som varje dag kämpar för mat för dagen, de människor som inte har ett varmt o skönt hem att krypa in i/sova i .. med flera. Självklart alla utsatta stackare som blir visade på saker som de absolut inte borde, barnen, en självklar sak.. just supande föräldrar som verkligen inte tar sitt ansvar.. för att de skaffat barn.. så menar jag:)

Bra låtval.. love it:) Ha de..

Lena said...

Du har valt låtar med två storheter. Både Elton John och Roy Orbison är så himla bra sångare. Båda låtarna är fantastiskt fina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...