Sunday, 19 December 2010

Veckans hus–Blyinfattat

Alla mina foton från Budapest försvann ju i kraschen vilket jag är så himla ledsen för. De enda jag har kvar är de som publicerats. Men de håller ju en lägre kvalitet än mina rawbilder. Nu har jag letat bland flera hundra publicerade bilder och hittade följande blyinfattade.

De två första är från Bokcaféet Alexandra – ett av mina stamställen.

En detalj av ovan och här ser man färgen.

Fönstret nedan kommer från Jordbruksmuséet i Stadsparken. Detta är en fantastisk byggnad och jordbruket är ju väldigt viktigt i Ungern.

Bilden nedan kommer från en förstörd synagoga – Rumbach. De samlar in pengar bla genom inträdesavgift för att restaurera. Otroligt vackra målningar och inredning kan man ana.

 

Här syns ett blyinfattat fönster från utsidan på den berömda näst största i världen synagogan. Den största i Europa. Här finns också ett muséum över förintelsen.

Detta är en klassisk restaurang i närheten av Universietsbiblioteket. Här finns tom blyinfattat i träpanelerna mellan matplatserna.

Så här ser det ut där man sitter och äter. Tjusigt va’!!

 

VECKANS HUS 

5 comments:

Hedwig said...

Tack Birgitta för att du gav dig tid att leta upp bilderna.
Synagogan och restaurangen är ju så otroligt vackra. Hoppas maten på den restaurangen lever upp till den fantastiska miljön.
Man kan bara ana hur fascinerande det är att vandra runt i Budapest och se allt vackert. Synd att bilderna från Budapest försvann, men till skillnad från de flesta av oss, så kommer du ju dit ganska ofta. Men helt säkert förlorade du foton som föreställde sånt som också det är borta.
Stor kram.

mimmi said...

Det var otroligt vackert .. där skulle jag kunde sitta och äta varje dag .. det vill säga .. om jag fick tid att äta för så vackert det såg ut att vara där skulle jag nog ränna runt med kameran och fota hela tiden istället för att äta :)

Y. Ikeda said...

Gorgeous and stunning photos, especially the first one!!! Very well captured!
Thanks for sharing and have a wonderful day.
Yoshi

Mona said...

Fönstret från bokcaféet är spännande med alla sina runda rutor. Tänk att få äta i en så urtjusig miljö som restaurangen du visar.

Anni said...

Vilken restaurang - vilken restaurang - vilken restaurang!
Det spelar ingen roll vad de serverar - där skulle jag kunna sitta resten av livet och bara dricka vatten...

Budapest - here I come!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...