Monday, 14 February 2011

Teater

Veckans Hus 

En liten amfiteater här alldeles i närheten och gränsande till en förskola/dagis. Tyvärr tycks den inte användas! Är det ingen teaterintresserad bland personalen på förskolan som tar denna utomordentliga chans? Lund alltså.

Detta är Operahuset i Budapest. En fantastisk och välbevarad byggnad.

opera_20101227_tak

Man passerar under detta tak när man ska gå in i byggnaden.

På natten ser Operan ut så här. Skulpturer längs hela takkanten. I pausen kan man gå ut på balkongen. Program på Operan.

Här en vy mot Budahöjden. Slottet känner ni igen. Vita byggnaden till höger är presidentpalatset och den gula byggnaden är Nationella Dansteatern (program) som även har föreställningar på innergården under sommartiden.

Kör man över Margitbron passerar man denna teater på Pestsidan.

Samma teater på kvällstid. Här har jag ännu inte varit på föreställning. Men vi bor verkligen i teaterkvarteren med över 30 teatrar i närheten. Men man vill helst höra engelska – ungerskan är för svår men men ….

Ikväll är det andra lektionen i Ungerska. Jag tillsammans med dotter och barnbarn går och lär ungerska nu …. så kanske ….

Jag ska boka biljett till denna balett.

7 comments:

anemonen said...

Vackra byggnader och vilken skillnad på den lilla amfiteatern till de pampiga välkända teatrarna.

Leena said...

Så fin den lilla amfiteatern är. Vi har en ännu enklare teater i vår hembygdspak vid skolan, vilket innebär att skolavslutningen hålls där om det inte regnar. Och det har regnat bara en gång de senaste 23 åren ... vi bor alldeles i närheten så vi ser de finklädda barnen och föräldrarna gå dit, och ibland går jag dit även nu då vår dotter är vuxen sedan länge, bara för att titta och blir helt tårögd av Den blomstertid ...
Fina byggnader i Budapest. Den staden skulle man besöka flera gånger, har glömt rätt mycket redan.
Tufft att lära dig ungerska! Det är ju släkt med finskan men jag hör inga ord som jag känner igen, däremot är rytmen lite lika.

Hedwig said...

Som vanligt imponerande foton från Budapest. Jag är så glad över att jag och vi andra får se alla vackra byggnader. just teaterbyggnader brukar vara ganska imponerande.

Rosie@leavesnbloom said...

The detail in that ceiling is just awesome Birgitta. Beautiful shots from Budapest.

Mona said...

Så synd att ingen använder den lilla amfiteatern. Vilket otroligt tak och en fantastisk bild av taket till operahuset.

Det låter kul att lära sig ungerska, fast det låter svårt. Men du slipper i alla fall lära dig det kyrilliska alfabetet, som används t ex i Bulgarien.

Elisabeth said...

Budapest har så otroligt många pampiga byggnader. Kul att se dem så här också.
Ha dé!

Anni said...

Så vackra lamporna är i operataket - dem gillar jag skarpt!

Och den där jugendteatern på Pestsidan, den var också fantastiskt vacker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...