Friday, 18 March 2011

Miljövänligt

Veckans Fönster 

Jag var tvungen att kliva in i ett fönster för att få det miljövänligt. Till höger längst ned. Har väl berättat tidigare att vi gjort en hel del i vårt liv Min Käraste och jag. Bl.a. tillhörde vi pionjärerna när det gäller miljötänk i odling och ekologisk odling. KRAV bildades på den tiden. Vi drev företag som tog fram nya odlingsmetoder bl.a. marktäckning vilket gjorde att vi hade verksamhet runt om i världen. En tid bodde vi i Arabemiraten. Min Käraste är hortonom och hade kunskap och massor med innovationskreativitet. Jag var dubbelarbetade som lärare och skötte ekonomin. Vi var också delägare i AB Predator som bl.a. tillhandahöll rovdjur som åt skadeinsekter alltså tog fram biologiska bekämpningsmetoder i tex växthus. Detta var på 80-talet. Sedan köpte vi gård på Bjäre i Båstads kommun och maken satte även igång kravgodkänd smågrisuppfödning. Jag hade hästar och hundar då. Nordsvensk, islandshästar och halvblod. Dvärgschnauzer och riesenschnauzer. Norsk skogskatt och vanliga bonnakatter. När köttpriserna sjönk drastiskt sprack kalkylen. Vi är glada idag att slippa det fruktansvärt slitsamma arbetet.

Jag är miljötänkare i det lilla och vardagsnära medan min Käraste har de stora sammanhangen helt klart för sig.

Byggnaden som speglas i fönstret är St Stefan Katedralen. Bilden är alltså från senaste besöket i Budapest.

7 comments:

Susanne said...

Aha, det var så det låg till med spegelbilden där i hörnet. :)

larans said...

En fin och intressant bild (och text) på temat miljövänligt!

Anna smyger in.. said...

Oj så pass...himmel vad du varit med om mycket..jepp miljötänk i det lilla är vad jag oxå ängar mig åt..sedan skräms man ju förstås av Japans förfärliga situation..

Bra jobbat Birgitta och härligt intressant läsning..

Pysselfarmor said...

Det var ett väldigt intressant och spännande läsning här om dig....miljövänligt utan tvekan ;-)

Klimakteriehäxan said...

Fiffig lösning på temat: foto på en miljövän!

Lisa said...

Spännande läsning om ditt och din mans alla projekt!!

Tack för kommentar hos mig!

Jah Hollis said...

Fin miljö som speglar sig i fönstret. Ja, det är inte enkelt att alltid leva på ett vis som är bra för miljön. Även om man känner i samvetet att man borde göra det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...