Friday, 1 April 2011

Stor svensk musiker

MusikOFotoAutomaten 

Har lite svårt att hitta bdrag just nu men kollade och tog hjälp av Wikipedia. Funderade på Gessle, Abba, en gitarrspelare jag inte kom på namnet på, Jussi Björling, Birgit Nilsson, Alice Babs, Sixten Ehrling, ….. och så stannade jag vid Cardigan och Nina när hon sjunger Love Fool. En fantastiskt framgångsrik popgrupp. Men det är inte tack vare ngn musikskola berättade Nina i ett TV-program.

Vet inte om man kan säga att det är “en stor svensk musiker” precis! Det inbegriper både komponerande och framförande tycker jag samt även berömmelse utanför Sverige.
Per Gessle hade nog platsat samt samt ABBA-B-na.

Du ä’ min man!

Fast denna är nästan roligare

Snart får vi höra denna ut över strand, hav och under solig blå himmel.

 

Åh vad man längtar!

6 comments:

Lena said...

The Cardigans, en riktigt bra grupp. Benny Anderssons, hans orkester och alla låtarna han skrivit ihop med Björn Ulveus för ABBA är ju något i särklass. Nanne Grönvall är en härlig artist....och Gyllene tider var ju jättestora och deras låtar sjungs än idag.

Misswhatsit said...

Ett riktigt fint axplock av stora och fina artister. Det här är låtar man fortfarande lyssnar på då och då utom Cardigans som det var länge sedan jag hörde, så det var härligt att lyssna till dom igen.
Ha en trevlig lördag!

Pialotta said...

Visst är de alla stora musiker, men... Jussi Björling, Birgit Nilsson, Alice Babs, Sixten Ehrling hade kanske mer passat in i musiktemat som var En stor musiker som gått ur tiden och som man fortfarande minns som en favorit I Tiden;) Kanske jag var otydlig? Hade du läst på själva inlägget så.. :)

Birgitta - foto CHIP said...

Nej Pialotta, det var inte du som var otydlig utan jag som läste slarvigt.
Sorry sorry!

Anni said...

Bra val allihopa, tur att de lever och har hälsan hela gänget!

Mia said...

Fantastiska artister alla... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...