Tuesday, 30 August 2011

FOTO favorit

Onsdagstema 

En “FOTO favorit” jag har är PhotoShops filter. Jag tycker det är helkul att laborera med olika filter och dra i spakarna. Här har jag utgått ifrån denna fyrverkeribild.

20110820_filter

Jag tror jag använde filterna Relief och Conté krita samt inverterade. Dessutom lade jag på färgfilter i bl.a. undervattensgrönt.

20110820_filtermania

Här har jag använt ett annat filter och lagt ovanpå originalbilden och sedan dragit ned opaciteten lite. Fyrverkeriet blir lite mer taggat.

20110820_filter1

Ursprungsbilden är denna.

20110820_filter1original
En av mina FOTO favoriter är alltså filter.

Varför inte hoppa på den lite annorlunda FOTO utmaningen FOTO dagbok Läs om den här på FOTO kedjor.

10 comments:

Mona said...

Ja, det är kul med filtren i Photoshop. Fast ibland blir jag frustrerad när jag vill göra något och det inte fungerar som jag tänkt.

Anneli Esséus said...

Håller med dig, kul att experimentera lite, och snyggt blev det"

Gerda-Thyra said...

Ja, jättefint och säkert jätteroligt!
Själv har jag absolut inget tålamod när det gäller Photoshop, egentligen jättekonstigt eftersom jag kan pilla i det oändliga med olika textila hantverk, lera och luffarslöjd!

SigridfraEnget said...

Finfina möjligheter för redigering i PhotoShop, men jag har inte helt lärt mig detta...

Pialotta said...

Jo jag vet ju du är vän med Photoshop och gillar att experimentera med dina foton.. penslar och filter :) Visst är det kul ibland att sväva bort i fotoprogrammens värld:) Att se de olika bilderna som blev och ursprunget.. riktigt coolt. ha de gott i din värld ;)

4U2! said...

Här suckar jag och måste erkänna att jag knappt förstår din text, då menar jag de olika termerna!:) Alltså tillstår jag att jag är helt okunnig om kameror m.m så det är väl lika bra jag håller mig till min mobils kamera :)
Dina bilder är fina oavsett!
Kram

Ika said...

Jättesnyggt och läckert!

anemonen said...

Snyggt och jag är dålig på att experimentera med bilderna.

Rantamor said...

Jag har inte kommit så lång i min photoshop...
men jag lär lite "ättäpå" som dom säger här.
Du är fantastisk i ditt kunnande..

Bildgatan said...

Håller med dig om att PS är bra att ha speciellt när man som du och jag tycker om att utveckla fotandet ett steg längre.

Nu använder jag inte lika mycket filter, bara ibland, däremot försöker jag lära mig mycket annat spännande som finns. Några filter är favoriter och tiden har inte direkt funnits men nu kommer en del av det att ingå i mitt jobb, en liten procent vilket gör att det kommer att bli en hel del foto framöver.

Sökte ju en utbildning men kom inte in på grund av att det var för många sökande och de hade prioriterat de med mindre kunskaper, kan inte förstå det eftersom det inte var en grund och sedan är mina kunskaper absolut inte höga. Nu fick jag ett mail med alternativ men har inte bestämt mig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...