Wednesday, 7 September 2011

FOTO dagbok

Mina stämplar … just nu …

stamps

Jag funderar en hel del (faktiskt) på det där med att signera sin bild och värna rätten till bilden. Egentligen har signeringen två budskap tror jag.

Dels stoltheten – “denna bilden har jag gjort och jag tycker den är bra” och …
dels äganderätten – “ denna bilden har jag gjort och den är MIN – rör den inte!”

När det gäller äganderätten så kvittar det ju egentligen hur signaturen ser ut bara den är tydlig. Men när det gäller stoltheten så handlar det om det estetiska och då är det inte alls lika enkelt längre.

Vilken stil och vilken form … färg … ska jag använda till respektive bild … och var ska signaturen placeras ….???

Undrar om det är fler som tänker så?

Jag kan testa flera olika alternativ av signering -till en viss bild- innan jag blir nöjd. Låter ju nästan lite knäppt men så’n är jag och det är helt OK :)

Det syns ju vilken signaturstämpel jag gillar mest – just nu – för det växlar.

food_20110907_napimeny

Det är denna här ovan. Jag har tagit ut den röda nyansen i duken och sedan dragit i spaken mot det ljusare hållet.
Ps Dagens rätt idag – kycklingfilé med potatismos kryddat med bacon samt efterrätt ngt liknande ris á la malta med färska fruktbitar – 990 huf – ca 33 kr!! Jättegott!
Hela lunchen för båda – allt inräknat – ca 110kr.

pm_20110907_kaffekopp

Ofta när jag har lekt med en bild – vilket jag kallar PHOTO MANIA – så tycker jag det passar med denna signaturen som här ligger längs högerkanten. Jag har en variant för nederkanten och en för vänsterkanten också. Jag plockade naturligtvis upp en nyans ur bilden.

Ikväll blir det BOLERO på Operan – balett med gästande spansk ensemble – 3D premiär. Åh vad roligt det ska bli! Bolero i 3D, Bolero 3D live, Opera haz,

2 comments:

Elisabeth said...

Du har så mycket energi och så mycket fina bilder, att jag ibland blir matt.
Intressant runt din signatur. Jag har inte reflekterat över det, men kanske nu ... Du lägger ner mycket jobb. Ha dé!

Pialotta said...

Mycket energi ja.. det har du verkligen Birgitta. Du jobbar väl alltid i Photo Shop .. så där kan man ju oxså skriva sin signatur direkt på bilden och få olika skrivstilar liksom att få texten vart man vill.. eller hur gör du? Jag är dålig på att märka mina foton.. Jag tänker som så att tar någon min bild med signatur Copyrightmarkerad, så kan "Tjuven" ju klippa och beskära bort det hur lätt som helst i alla fall .. så jag struntar i. Man kanske borde, men..
Nu väntar jag ivrigt vad du ska ha för tema på Torsdagstemat :)
En sak till .. hur var det nu man gjorde för att få till copyrightsymbolen på tangentbordet .. jag har kunnat det förut, men glömt?
Kram på dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...