Thursday, 15 September 2011

Rikedom

Tema Fredag 

Rikedom – ja det skulle jag kunna skriva mycket om. Och om hur folk uttrycker sig om rikedom. I Sverige är det Ok att bli rik på lotto och Bingo och spel men väldigt fult att jobba sig till rikedom. Det tycker jag är korkat!

Jag har inga problem med unga tjejer som hittat en nisch att bli rika på. Var och en får göra sig salig på sitt sätt.

Min rikedom i livet är att själv få bestämma över mitt liv. Jag har ett eget liv …. även om jag är gift och har barn och barnbarn. Jag är glad för att mina barn har egna liv och jag lever inte genom barnen.

macro_20110914_blom

15 comments:

Pumita said...

Självständighet är viktigt, det håller jag med om. Däremot förstår jag inte varför det materiella är så viktigt för många människor. Men kan ju inte "mer än äta sig mätt" liksom.

Skaparglädje said...

Jo, jag har en dubbeldörr på mitt hus.
Skönt att kunna bestämma över sin egen tid, trots att man har familj.

Pialotta said...

Så sant så.. men visst spelar pengar roll .. har man inga och måste hitta de där pengarna, så är det inte kul.. nu menar jag till det man verkligen behöver. Fint foto.. så snyggt :)

Anneli - A'la Foto said...

Vilken vacker blomma...och visst är det en rikedom att få bestämma över sig själv! Eller kanske insikten om att man får bestämma över sig själv!

Ha en skön helg!

Monica o Jacob said...

Visst är det härligt att leva ett eget liv;-)))

Nett said...

Vackert foto :) och visst är det så att har man lyckats jobba till sig sin rikedom ja då borde det vara okej, men det är då den svanska avundsjukan kommer in. Trevlig helg på dig!

Erik "Semlan" said...

Vacker blomma. :-)
Visst kan förutsättningarna vara olika.
Rikedom kan se så olika ut.
Tid kan jag se som en rikedom som få har gott om. ;-)

Pialotta said...

Nu kan du se, läsa hos mig oxså ;)

Anonymous said...

Kloka ord och fantastiskt spännande bild!!

Anni said...

Att inse att man alltid har ett val, det är också en rikedom. Just nu väljer jag att inte se din väderprognos i kanten ...

Jah Hollis said...

Jag har inga problem med att vinna en miljon på Lotto (om jag skulle göra det). Men jag tycker att påståendet att ”det är fult att bli rik på att arbeta i Sverige” är en klyscha som det inte finns mycket substans i.
Fin bild du har tagit, dock. :-)

Marie said...

Kloka ord. Trevlig helg.

Pysselfarmor said...

Vacker bild - och det är absolut en rikedom att kunna bestämma sitt liv själv, men då måste man också ha en chans och ha haft ett jobb. Det finns många ungdomar som aldrig får något jobb....att ha en chans att kunna jobba till sig rikedom på ett eller annat sätt är helt okey. Men att ha ett jobb något år och sedan få fallskärm/pension på flera miljoner tycker jag är fel.

sinneskatten said...

Vacker bild och ord som berör oss på olika sätt kan man se i kommentarerna. Alla har vi olika åsikter vilket är bra, det gäller bara att samsas och där kan det bli lurigt, vilket man dagligen läser om.

SigridfraEnget said...

Sanna ord. Och en underbar bild

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...