Friday, 10 February 2012

Bakvänt

Veckans fönster 

bookcafe_20120104

Visst är det lite bakvänt – enligt svenska mått mätt – att man möts av vinreklam och vinshop i bokhandeln. Kassadisken till vänster och vinsortimentet till höger och böckerna längre in ….

8 comments:

Susanne said...

Fast ett glas rödvin till boken är väl inte så dumt? Risken är möjligen att bokstäverna kan te sig lite bakvända om vinglasen blir flera. :)

Pysselfarmor said...

Ja tänk att sådant går så bra i andra länder....

larans said...

Det är klart att det skulle vara lite bakvänt att sälja böcker på Systemet i Sverige. Men det är väl egentligen inget som hindrar det? Tror jag tom sett en och annan vin- och/eller kokbok där. :-)

Erik Semlan said...

Förstår hur du tänker Birgitta och visst kan det verka lite bakvänt för oss i lilla skyddade Sverige.
Sälja vin och böcker på samma ställe! Får säkert en del att höja på ögonbrynet. Vi har en bit kvar, men vi närmar oss kontinenten sakta, sakta. Inne på ICA i vår galleria kan man faktiskt ta lite ost och köpa ett glas vin till ostbrickan!
De har fått tillstånd till detta vid delikatessdisken. :-)
Fast jag har, precis som Larans skriver, sett några böcker på Systembolaget också.
Men man går ju knappast dit för bokutbudet. ;-)
Vitsigt bakvänt fönster.

Anitas Blogg - Malta said...

Ja, kanske lite bakvänt enligt svenska mått mätt. Men ett glas vin till boken kanske inte är så dumt ;-) Här nere vid medelhavet höjer ingen på ögonbrynen precis när det gäller att sälja alkohol. Finns att köpa både här och där. Bra eller dåligt kan man kanske fråga sig. Själv tycker jag det känns bra att slippa för mycket restriktioner kring ämnet. Att stå på systemet och köa känns inte kul precis. Lite för mycket överförmynderi. Nej, men nu höll jag ju på att glömma bort din bild ;-) Riktigt snygg med fina milda färger och visst passar den till temat :-) Trevlig Helg !

Pumita said...

Jo, för mig känns det bakvänt. Vin dricker jag gärna men inte när jag läser och tvärtom. ;)

llhertz said...

Ja här har vi kommit så långt att Waynes Coffee etableras i bokhandeln men vinshopen får vi möjligen vänta en stund till på ;)
Men nog ser det inbjudande ut på din läckra bild.

Jah Hollis said...

Lite bakvänt kan det kanske te sig. Men i Hansacompagniet i Malmö ligger Systemets finaste vinbutik vägg i vägg med en bokhandel. :-)
Mitt bidrag har dröjt hela veckan på grund av en förkylnings-influensa. Men nu finns det där.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...