Friday, 18 March 2011

I barndomen

MusikOFotoAutomaten 

Den första jag kommer ihåg är Snoddas och Flottarkärlek.
Tror att de ville jag skulle sluta suga på tummen och sade att annars kanske min läpp blev som Snoddas. Min överläpp var redan lite utstående. 5 år var jag.

 

Jag kommer också ihåg att jag spelade Lapp-Lisas Barnatro på vevgrammofonen.

Efter mitt besök i Terror huset satt en melodi (som spelades där) fast i huvudet på mig. Jag kunde inte släppa den. Till slut hittade jag den i Youtube. Den var så himla bekant men jag visste inte varför. Troligen spelades den i mitt barndomshem.

Memories are made of this – Heimweh

Jag är ganska präglad på andliga sånger från mina rikliga vistelser hos en faster och farbror där min faster var religiös och sjöng i kyrkkören medan min farbror var mer av tvivlare. Min favorit när jag var liten var “Jesus för världen givit sitt liv”. Favoriten nu är O store gud. Mina föräldrar var inte så kyrkliga men i söndagsskolan gick jag och där fick jag spela piano till sången.

Jag är inte religiös men melodierna kan vara mycket fina.

© Birgitta Rudenius

Mamma, Pappa, Eva, Ingrid och jag. ©Birgitta Rudenius
Jag, mamma, pappa, lillasyster och storasyster.

I have roots - Yes!
Jag kommer ihåg min övertalningskampanj att få mamma att låta mig klippa lugg.

Jeppe och jag – djur har alltid varit viktiga för mig. Det hade jag i massor hos min faster och farbror.


Jag med min faster och farbror. Min faster sjöng och spelade gitarr. Min farbror spelade dragspel alltid på gehör. Han spelade t.o.m. till stumfilmerna som visades i Linneryd. Såg spelade han också. Han kunde allt!

Sedan kom .... Doris Day ... Annie get your gun med Anything you do I can do better och jag var såld på teater och operett.

 

8 comments:

Monica o Jacob said...

Härliga melodier och helt ljuvliga svartvita kort;-)
Ha en skön helg;-)

Lena said...

Underbart härliga gamla melodier. Gårdagens musik är onekligen så annorlunda mot idag. Man småler och blir så glad när man lyssnar på dessa gamla låtar.
Ha en trevlig helg.

Pialotta said...

Snoddas tillsammans med Doris Day blandat med Dean Martin & kompani.. härlig nostalgitripp.. för att inte tala om Barnatro.. alla har man verkligen hört ett antal gånger.. Ha, ha, Snoddas läpp ;)
"Svenskutländsk" blandning kan man säja, men det är ju en musikalisk resa på lek .. så okej..:)
Ha de så himla fint:) Kram

Mia said...

Åh vilken nostalgi!!! Ljuvligt =))

Misswhatsit said...

Så härligt med alla minnen! Goa gamla låtar, fina foton och en trevlig berättelse.
Ha en skön helg!

Anni said...

Oj, vilket härligt inlägg Birgitta! I sanning en nostalgitripp, inte bara i musik utan även i bild.

Gunilla said...

Fina låtar!

Erik "Semlan" said...

Gillar dina fina foton som du bjuder på i inlägget. Tycker alltid det är skoj med gamla foton. Förr så blev det så nästan jämt, besökte man några som kom det fram fotoalbum. Under tiden som man tittade berättades det och mycket var roligt att få höra. Tyvärr har det försvunnit lite nu i modern tid, även om vi fotograferar jättemycket. Lustigt hur våra beteenden förändras.
Dean Martin var en av få av min fars artister som jag gillade i unga år. Visst, Snoddas är nostalgi men inget jag brydde mig om som ung, samma sak med de religiösa låtarna. Jag sökte mig till humor och pop. West Side Story var den första musical som gjorde intryck på mig. Filmversionen såg jag flera gånger.
Jag har annat än bara musik, titta gärna in. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...