Wednesday, 20 July 2011

Höger eller vänster?

FOTO dagbok 

Idag hade jag teleobjektivet på. Jag gillar att kunna zooma men inte att jag behöver vara så långt ifrån motivet.

Fokuserade på lite lustigheter i naturen idag. Som denna hängande blomresten …

Inte såg jag att det fanns en insekt överst på trasslet förrän jag såg bilden i datorn. Ögat ser verkligen inte lika mycket som kameralinsen.
Väl hemma i PhotoShop funderade jag på om jag borde vända bilden vertikalt.

Vad tycker du? Vilken av bilderna tilltalar dig mest?

Får du olika upplevelser? Själv tycker jag blomresten med insekten ser mer utlämnad ut i den översta och lite tryggare ut i den nedersta. Konstigt hur man kan uppleva bilder ;)

… det kommer snart mera här …

5 comments:

Japy said...

Very nice photo. Greetings.

marit´s,,, said...

Veldig stilige bilder ,det må være bonus å se noe mer nå en ser nærmere på bilde, Marit.

Henrique Colonese said...

linda foto.

abraços.

http://campechefatosefotos.blogspot.com/

Bildgatan said...

Det är mycket intressant det där med hur vi vänder på bilden. Många gånger när jag behöver vända dem så gör jag det inte i alla fall eftersom jag ser att den är felvänd.

När jag tittar på dina bilder så tänker jag att den understa är på väg in och tvärtom i den andra. Tycker också att den undre ser klarare ut, det som hänger och även insekten. Det kan kanske bero på vilket öga som är dominant, hur jag tittar. Märker att jag tänker tvärtom - när jag "ser" hur du fotograferat och var du har haft fokus så blir det "fel", men det kanske beror på att mina hjärnhalvor inte är helt ok. =) Vänsterhänt men ändå högerhänt ibland.

Tänker jag vidare om jag skulle göra något av bilden och kanske ha text på den, då skulle jag välja den övre - tror jag.

Birgitta - foto CHIP said...

Bildgatan, Jag är lite astigmatisk och dessutom extra ljuskänslig så är bildernas fokus konstigt beror det nog på mig ha ha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...