Torsdagstema – I like
En sak – bland många – som jag gillar med Budapest är alla lustiga restauranger. Allt från det enkla till det exklusiva men jag föredrar de enkla och absolut inte de turistiga (på Váci). Man ska inte vara rädd för att det ser enkelt ut som här för de serverar toppenmat till bra pris. Ofta är de bättre på griskött än nötkött. Deras grönsaksröror Lécso åh – me like! Potatisrätter är de suveräna på. Ungrare ser och behandlar potatis mer som ett tillbehör och inte som “bukfylla”. I like potatoes!
Jag gillar konstraster och här finns det överdåd av den varan och oj så rent de håller sin stad. Våra trottoarer tvättades i dag och då går två gubbar med vattenspruta och slang medan en annan kör vattenbilen längs gatan.
Så här ser restaurangen MOST ut från framsidan. Jag ska bjuda min Käraste på mat här när han kommer nu på fredag. Man äter nästan alltid ute här. Det blir dyrare att laga själv.
Ni ska veta att det är varmt här. Gasen är inte fixad än så jag fick duscha iskallt idag – huuu – me not like!
Don’t forget to check …..
Håll koll på …..
7 comments:
Vad härligt det låter att det är billigare att gå ut att äta. Tänk att slippa matlagning... och så mycket trevligare.
I love this funny and unusual restaurant.
Underbart med mångfalden.. primitivt ger ofta en skön känsla vid måltid/fika :) I Like och jag kan förstå du Likar oxså :) Kram till dina fina foton oxså ..
Det äkta är ju alltid bäst, och turistanpassade restauranger gör mig för det mesta besvikna. Inte alls lika gott som utanför turiststråken, och dubbelt så dyrt. Måste vara härligt att bo i Budapest, allt vi åt där var gott!
Nej, vackert är det kanske inte, men jag tror dig när du säger att maten är perfekt.
Bra tips du kommer med. Most verkar vara ett läckert ställe.
Låter ju perfekt, att det är billigare att äta ute på restaurang än att göra maten själv. ;-)
Intressanta foton, Budapest verkar erbjuda mycket. Förstår att du gillar staden. :-)
Härliga bilder på stadsmiljö. Visst är det inte de ställen som ser flådiga ut som är bäst?
Post a Comment